Paljon anteeksiantamusta

"Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta." (Jes. 55:7)

Profeetan näky

Tämä teksti on hyvin väkevää ja voimallista Jumalan Sanaa. Profeetta näkee siinä hengen silmin, kuinka Jumala on luomassa jotakin uutta. Tässä kutsutaan syntisiä ihmisiä Jumalan tuntemiseen ja pois poikenneita uskovia palaamaan takaisin sisälle Jumalan armoon, koska Herra haluaa armahtaa kansaansa ja kutsuu sitä parannukseen.

Tuo Jesajan katkelma on myös merkillinen, syvä ja voimakas sanoma siitä, kuinka syvällä synnin tilassa oleva ihminen voi lähestyä Pyhää Jumalaa, sillä Raamattuhan sanoo, että synti erottaa ihmisen Jumalasta ja että synnin palkka on kuolema.

Kuinka ihminen, joka on ajautunut elämässään täysin harhaan, ihminen, joka on epäonnistunut valinnoissaan, ihmissuhteissaan tai työssään, voi tulla Jumalan luokse? Kuinka ihminen, joka on ajautunut pois pelastuksesta, voi lähestyä Jumalaa uudelleen?

Koska Raamattu sanoo, että Hänellä on paljon anteeksiantamusta. Hän on tänään se sama Jumala, joka Nooan aikana odotti kärsivällisesti 120 vuotta, että langenneet ihmiset tekisivät parannuksen. Jumala, joka lupasi säästää Niiniven vain muutaman hurskaan tähden.

Pietari

Hän on se sama Jumala, joka katsoi langennutta, Jumalansa kieltänyttä Pietaria, sydän täynnä rakkautta ja kiintymystä, ilman vihaa ja syytöstä. Tuo katse oli Pietarille niin tärkeä, että se antoi hänelle voiman elää. Se vei hänet niiden tuskaisten tuntien läpi, jolloin tuntui, että koko maailma on romahtanut.

Ymmärrätkö sinä mitä ystävällinen katse, pieni rohkaisu, hymy tai muutama lempeä sana voi toiselle ihmiselle merkitä? Aivan oikein, se voi muuttaa koko hänen elämänsä.

Paavali

Hän on se sama Jumala, joka kutsui murhamiehen ja pahantekijän palvelukseensa Damaskon tiellä. Ja Hän teki tästä miehestä väkevän aseen Jumalan valtakunnan käyttöön. Miehen, jonka elämäntyön kautta miljoonat ovat pelastuneet.

Mitä tuokin mies olisi inhimillisesti katsoen ansainnut? Olisiko hän ansainnut paikan ruhtinasten rinnalla? Kuitenkin Jumala sanoo Hänestä: "Hän on minun valittu aseeni kantamaan Jumalan nimeä pakanain, kuningasten ja Israelin lasten eteen" (Ap. t. 9:15). Miten tällainen muutos ihmisessä voi olla mahdollista? Se on mahdollista, koska meidän Herrallamme on paljon anteeksiantamusta.

Daavid

Entä kuningas Daavid, joka makaa taistelutoverinsa vaimon kanssa, tappaa tämän miehen ja menee naimisiin lesken kanssa selvitäkseen itse paljastumatta ihmisten edessä? Mies, joka pystyy elämään murha omallatunnollansa lähes normaalia elämää ja johtamaan siinä sivussa vielä Israelin kansaa.

Kuinka on mahdollista, että tästä miehestä puhutaan tänäkin päivänä, että hän oli Jumalan mielen mukainen mies? Se on mahdollista, koska Hänellä on paljon anteeksiantamusta.

Mooses

Entä Mooses, joka löi hengiltä egyptiläisen miehen, pakeni vastuutaan erämaahan ja piileskeli siellä lampaita paimentaen. Olisiko tämä mies ansainnut sen kunnian, että hän sai johtaa Jumalan kansan pois Egyptin orjuudesta? Olisiko hän ansainnut, että meret jakautuvat hänen edestään tai kalliosta juoksee vettä janoiselle kansalle?

Kuinka se sitten oli mahdollista? Se oli mahdollista, koska Hänellä on paljon anteeksiantamusta.

Entä me sitten?

Kuinka on mahdollista, että sinä ja minä, jotka olemme niin monta kertaa elämässämme epäonnistuneet, olemme tänään täällä ylistämässä elävää Jumalaa ja saamme kertoa Hänen suurista teoistaan omalla kohdallamme? Me, jotka niin monesti olemme aiheuttaneet Pyhälle Hengelle mielipahaa.

On vain yksi oikea vastaus. Miten se kuuluu? Kiitos Jumalalle, sillä Hänellä on paljon anteeksiantamusta.

Pysähdy, ystäväni

Pyhä Henki haluaa nyt muistuttaa sinua: "Olkoon teillä se mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli" (Fil. 2:5). Jeesus oli ja on tänäänkin syntisten ja epäonnistuneiden ihmisten ystävä.

Jos sinulla on painoa omallatunnolla, sinä voit hyljätä tiesi ja entiset ajatuksesi ja palata Herran tykö, koska Hänellä on paljon anteeksiantamusta.

Älä kiusaa itseäsi peittelemällä tekojasi, vaan tunnusta kaikki mieltäsi painavat asiat ja koe vapautus niistä Jeesuksen nimessä ja veressä, koska Herra on täynnä armoa, totuutta ja anteeksiantamusta. Tule Jeesuksen luokse!

Mika Turunen