Piritta Poutala

Reilu kolmekymppinen kahden lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Klassisen laulunopettaja (MuM) ja solisti/ylistyksenjohtaja, joka työskentelee osa-aikaisena Helsingin Saalem-seurakunnassa musiikkitoiminnanjohtajana sekä Helsingin kristillisen musiikkikoulun rehtorina.

Yhdytään yhteiseen ylistykseen

Cccc 27. helmikuuta 2014 | Piritta Poutala

Ylistetään yhdessä!

Ylistys on sana, joka on monelle vanhemman polven uskovalle ja keski-ikäiselle kuin kirosana. Se on vääristynyt käsite musiikkityylistä ja rummuista. Surullisimpia sanontoja, joita olen kuullut ovat: nykylaulut eivät ole syntyneet Pyhästä Hengestä; Pyhä Henki tulee varmasti surulliseksi, kun jauhetaan samaa sanaa miljoona kertaa; Jumala ei pidä tuollaisesta musiikista. Uskon Sanan perusteella, että Jumala ei etsi vain naista, miestä, nuorta, vanhaa, klassista tai rokkia, vaan sydäntä, joka rakastaa ja palvoo Häntä. Ylistys ja ylistäminen on Raamatun antama esimerkki meille kohdata Jumalaa.

Kommentoi | 3 kommenttia Lue koko kirjoitus Aiheet: Musiikki

Musiikki auttaa lasta kehittymään

Cccc 1. tammikuuta 2014 | Piritta Poutala

Musiikki auttaa lasta

Hiljattain kirjoitin pienen artikkelin erääseen kristilliseen lehteen aiheesta: ”Musiikki auttaa lasta kehittymään”, ja jatkan aiheen käsittelyä tässä.

Ympärillämme kuuluu koko ajan ääniä. Toiset nimittävät sitä musiikiksi, toiset äänisaasteeksi. Jo kohdussa ollessaan vauva kuulee ääniä, äidin sydämen lyönnit, isän puheen, sisarusten laulun ja äidin rentoutumishetkessä soivan musiikin. Heti alusta pitäen lapselle muodostuu kuulokuvan perusteella käsitys ympäristöstään. Synnyttyään lapsi tunnistaa tutut äänet ja reagoi niihin. Sama musiikki, joka rauhoitti äitiä odotusaikana, voi olla ratkaisu lapsen itkun rauhoittamiseen. Musiikki koskettaa ihmisen niin fyysistä kuin psyykkistä olemusta parantavalla tavalla, kun se osataan kanavoida oikein.

Kommentoi Lue koko kirjoitus Aiheet: Musiikki

Elä seuraavalle sukupolvelle!

Cccc 25. marraskuuta 2013 | Piritta Poutala

Katse eteenpäin!

Pari viikkoa sitten olin mukana johtajuusseminaarissa. Moni asia sai minut pohtimaan ja punnitsemaan omaa johtajuuttani niin musiikillisesti, ylistyksenjohtajana kuin musiikkitoiminnan johtajana. Miten hyvin tunnen seurakuntani musiikkiväen? Tiedänkö ylipäätään, ketä suuressa seurakunnassamme palvelee musiikin saralla. Tunsin pistoksen sydämessäni, sillä täytyy myöntää, että esimerkiksi nuorisosektorin muusikot ovat osaksi kysymysmerkki minulle. Tässä aion tehdä parannusta, mutta siihen tarvitsen myös yhteistyötä musiikkitiimien johtajilta. Suurimman osan tiimijohtajista tiedän tai tunnen, joten omalta osaltani haluan olla rohkaisemassa heitä, mutta myös samalla olisi hienoa poistaa muusikoiden anonymiteetti ja tutustua heihin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus Aiheet: Hengellinen kasvu, Seurakunta

Muusikon paikka?

Cccc 28. lokakuuta 2013 | Piritta Poutala

Tämänkertainen kirjoitukseni on pohdintaa ja huomioita, joita olen elämäni aikana tehnyt muusikkoudesta. Monesti olen miettinyt, mitä uskovainen muusikko saa tai ei saa tehdä. Jumala on antanut lahjan, musiikin ja musikaalisuuden. Hän on antanut myös käskyn viedä evankeliumia kaikille luoduille ja olemaan valona ja suolana. Saako siis uskovainen muusikko harjoittaa ammattiaan ns. maallisten muusikoiden seurassa?

Kommentoi | 3 kommenttia Lue koko kirjoitus Aiheet: Musiikki, Seurakunta

Perintönä rakkain laulu

Cccc 18. syyskuuta 2013 | Piritta Poutala

Minulla on ollut suuri etuoikeus olla mukana rakentamassa juhannuskonferensseja musiikkitoimikunnassa vuodesta 2011. Kaikkein intensiivisintä työskentelyä vaativa tilaisuus itselleni on ollut Kaikki saa Herralle laulaa! -tilaisuus, jonka formaattia on toteutettu työryhmänä myös talven aikana maakunnissa. Tilaisuuden päätavoitteena on innostaa helluntaikansa laulamaan Hengellisen laulukirjan lauluja ja nostaa niitä kaikkein rakkaimpia lauluja uudelleen esille. Minulla herää kuitenkin kysymys jälleen: Mikä on oikeasti se rakkain laulu?

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus Aiheet: Musiikki

Prelude - alkusoitto

Cccc 30. kesäkuuta 2013 | Piritta Poutala

Blogini tulee käsittelemään musiikkia seurakunnan keskellä. Elämme muutoksen aikaa, jolloin nuorten vauhdikas maailma kohtaa jo uomilleen asettuneen varttuneimpien maailman. Sama näkyy myös seurakunnassa. Pitkään on puhuttu sukupolvien välisestä kuilusta, joka tuntuu vain kasvavan entisestään. Eikö meidän tulisi tehdä sille jotain eikä vain päivitellä toistemme tapoja? Jokainen meistä käy elämässään läpi vaiheen, jolloin on rajojaan kokeileva nuori, ja (jos Herra suo ja eletään) myös sen vaiheen, jolloin elämää on nähty jo vanhuuteen asti. Ymmärretäänkö tätä kuitenkaan omalla, saati sitten sen eri-ikäisen seurakuntalähimmäisen kohdalla?

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus Aiheet: Musiikki