Kristittyjä kehotetaan äänestämään europarlamenttivaaleissa

Iso-Britannian seurakunnat ovat julkaisseet asiakirjan, jossa kristittyjä kehotetaan aktivoitumaan kevään europarlamenttivaaleissa. Christian Today:n uutisoimassa artikkelissa muistutetaan kristittyjen vastuusta vaikuttaa maataan koskeviin tärkeisiin päätöksiin.

Dokumentin ovat laatineet The Methodist Church in Britain, The Baptist Union of Great Britain ja The United Reformed Church. United Reformed Church:in edustaja Andrew Bradstock painottaa sitä, että äänestäminen on kristittyjen vastuu: “Kristittyjen tulisi ottaa vakavasti kaikki mahdollisuudet äänestää. Pelissä on nytkin äärimmäisen tärkeitä kysymyksiä.”

“Jos emme äänestä, on turha valittaa, jos sellaiset ihmiset ja puolueet, joista emme pidä, tulevat valituiksi”, Bradstock muistuttaa.

Europarlamenttivaaleissa on perinteisesti ollut alhainen äänestysprosentti. Edellisissä vaaleissa vuonna 2009 äänestysprosentti oli koko EU:n alueella 38,6 % ja Suomessa 40,3 %.

Vuoden 2014 europarlamenttivaalit järjestetään Suomessa 25. toukokuuta. Ennakkoon voi äänestää kotimaassa 14.–20.5.2014 ja ulkomailla 14.–17.5.2014. Europarlamenttivaalit järjestettiin aiemmin kesäkuussa, mutta ajankohtaa muutettiin koko unionin alueella pyrkimyksenä korottaa äänestysaktiivisuutta.

Lähteet:
www.christiantoday.com
Wikipedia: Suomen europarlamenttivaalit 2009 ja Suomen europarlamenttivaalit 2014