Maahanmuuttajat puhuttavat Juhannuskonferenssissa

Suomen helluntaiseurakuntien vuosittaista Juhannuskonferenssia vietetään Keuruulla Ison Kirjan koulutus- ja konferenssikeskuksessa 22.–26. kesäkuuta 2016. Yhtenä Euroopan suurimmista kristillisistä tapahtumista Juhannuskonferenssi valmistautuu vastaanottamaan jälleen noin 30 000 juhlavierasta ympäri maata.

Tämän vuoden konferenssiteema on ”Maailma kädessä”. Teema on ajankohtainen, sillä maahanmuuttajien määrä on kasvanut 1990 -luvun alusta alkaen, ja viime vuonna turvapaikanhakijoiden tulva on tuonut heitä lukuisille paikkakunnille. Uusi tilanne on herättänyt keskustelua, johon myös Juhannuskonferenssissa otetaan osaa. Lauantaina 25.6. pidettävällä keskustelufoorumilla asiasta keskustelemassa ovat muun muassa kansanedustaja Mika Niikko, Suomen Helluntaikirkon maahanmuuttajatyön puheenjohtaja Timo Kekolahti ja arabityön pastori Muyad Namrood. Maailma kädessä -teemalla halutaan haastaa kohtaamaan erilaiset ihmiset, kuten maahan tulleet pakolaiset, Jumalan rakkaudella. Konferenssissa järjestetään myös englanninkielisiä kansainvälisiä tapahtumia uudessa teemateltassa. Lisäksi tulkkausta on tarjolla useilla kielillä juhlateltan tilaisuuksissa

Kansainvälisenä musiikkiartistina tänä vuonna kuullaan ruotsalaista Samuel Ljungblahdia. Ljungblahdin uran yhtenä huippuhetkenä voidaan pitää hänen esiintymistään vuonna 2015 Ruotsin kruununprinssi Carl Philipin häissä, missä hän lauloi perinteisen hymnin sijaan gospelia hääparin poistuessa kirkosta. Kotimaisista artisteista kuullaan mm. kanteletaiteilija Ida Elinaa, joka esiintyy sekä juhannusaaton lipunnostotilaisuudessa että juhannusillan kirkkokonsertissa Keuruulla.

Juhannuskonferenssi toteutetaan jälleen talkooperiaatteella. Noin 2 000 vapaaehtoistyöntekijän odotetaan ilmoittautuvan talkoisiin. Tapahtumaa voi seurata myös radion ja netin välityksellä Radio Gospelin ja UskoTV:n kanavilla.